Politiek - Plexus Energy B.V. - Heerlen

Ga naar de inhoud

Politiek


Plexus Energy B.V.

De politiek heeft door uitsluitend in te zetten op wind- en zonnenergie de klimaatdoelen gemist. Als laatste redmiddel wil men weer naar kernenergie grijpen.

Een alternatief voorbeeld is Duitsland:
Duitsland wil volledig inzetten op hernieuwbare energie, hoofdzakelijk uit zon, wind en biomassa, en is thans bezig om het aandeel kernenergie af te bouwen. Praktische nadelen van kernenergie zijn de veroudering van materialen als gevolg van de straling, waardoor een kernramp tot de reëele gevaren behoord; Het demonteren van een kerncentrale kost een vermogen (Wellicht een veelvoud van de stichtingskosten); Voor kernafval is nog steeds geen oplossing gevonden.
Daarnaast heeft Duitsland door middel van het Erneuerbareenergiegesetz (EEG) duidelijkheid gebracht in de wet- en regelgeving omtrent het gebruikt van de infrastuctuur en de hoogte van de vergoedingen voor de te leveren energie; Een voorbeeld zoals het ook in Nederland, en andere landen binnen de EU geregeld zou kunnen zijn voor het opwekken en leveren van hernieuwbare energie.

Door het politiek klimaat zijn biogas installaties steeds verder op de achtergrond geschoven. Het afschaffen en inperken van diverse subsidies maakt investeren in bio-energie in Nederland steeds onaantrekkelijker.

Feit is: We produceren met z'n allen duizenden tonnen biomassa, en laten de kansen liggen om hiermee iets zinvols te doen. Biogas installaties zijn noodzakelijk als buffer naast wind- en zonne energie.


Your partner in Green Earth Bio Energy
Terug naar de inhoud